|
| مطبخ نوسا,,,,,, | |
| | كاتب الموضوع | رسالة |
---|
enass2 الادارة
عدد الرسائل : 2764 العمر : 37 العمل/الترفيه : رسم المزاج : عادى الدنيا كدة كدة ماشية كليتك : تربية جنسيتك : مصرى هل تحب منتدانا : جدا كيف تعرفت على منتدانا : احلى دليل احترام قوانين المنتدى : السٌّمعَة : 4 نقاط : 120483 تاريخ التسجيل : 21/07/2008
| موضوع: مطبخ نوسا,,,,,, الجمعة أكتوبر 02, 2009 9:12 pm | |
| انا كنت عاملة موضوع فى المنتدى التانى بس انا هكملة هنا وهبدا بحلويات يارب بس تعجبكوا
فانليا كب
المكونات :-
4 توينكيز كريمة
200 جم كريمة نباتى
50 جم شيكولاتة بيضاء مبشورة
بعض حبات البندق
طريقة العمل :-
وضع التوينكيز فى الثلاجة قبل الاستخدام ثم يقطع بسكينة مشرشرة حادة الى نصفين بالطول
ثم يرص حول الكاس كما فى الصورة تخلط الكريمة مع بعض البندق حسب الرغبة ثم توضع داخل الكاس
يتم تزيين الكاس بالشيكولاتة المبشورة ووضع الكاس فى الثلاجة لمدة 30 دقيقة قبل التقديم وبالهنا والشفا ....
| |
| | | the_sword_of_love عضو مشارك
عدد الرسائل : 31 العمر : 33 كليتك : faculty of English commerce جنسيتك : مصرى هل تحب منتدانا : نعم كيف تعرفت على منتدانا : جوجل احترام قوانين المنتدى : السٌّمعَة : 0 نقاط : 8583 تاريخ التسجيل : 04/10/2009
| موضوع: رد: مطبخ نوسا,,,,,, الأحد أكتوبر 04, 2009 12:00 pm | |
| | |
| | | enass2 الادارة
عدد الرسائل : 2764 العمر : 37 العمل/الترفيه : رسم المزاج : عادى الدنيا كدة كدة ماشية كليتك : تربية جنسيتك : مصرى هل تحب منتدانا : جدا كيف تعرفت على منتدانا : احلى دليل احترام قوانين المنتدى : السٌّمعَة : 4 نقاط : 120483 تاريخ التسجيل : 21/07/2008
| موضوع: رد: مطبخ نوسا,,,,,, الأحد أكتوبر 04, 2009 7:35 pm | |
| | |
| | | the_sword_of_love عضو مشارك
عدد الرسائل : 31 العمر : 33 كليتك : faculty of English commerce جنسيتك : مصرى هل تحب منتدانا : نعم كيف تعرفت على منتدانا : جوجل احترام قوانين المنتدى : السٌّمعَة : 0 نقاط : 8583 تاريخ التسجيل : 04/10/2009
| موضوع: رد: مطبخ نوسا,,,,,, الإثنين أكتوبر 05, 2009 10:14 am | |
| بس بصراحه يا ايناس يعتبر مفيش حد على المنتدى ياريت المنتدى يكبر وتبقى المواضيع شغاله عشان تشجع الناس باعتبارك اداريه ........
................................................................................... | |
| | | sima_s مشرفة مؤسسة
عدد الرسائل : 1800 العمر : 36 الموقع : every where المزاج : Happy كليتك : علوم جنسيتك : مصرى هل تحب منتدانا : جدا كيف تعرفت على منتدانا : جوجل السٌّمعَة : 4 نقاط : 11674 تاريخ التسجيل : 07/03/2009
| موضوع: رد: مطبخ نوسا,,,,,, الإثنين أكتوبر 05, 2009 10:23 pm | |
| ايه كل التوقيع ده
تسلم ايديكى يا نوسة
دايما كده تتحفينا و الله العظيم | |
| | | the_sword_of_love عضو مشارك
عدد الرسائل : 31 العمر : 33 كليتك : faculty of English commerce جنسيتك : مصرى هل تحب منتدانا : نعم كيف تعرفت على منتدانا : جوجل احترام قوانين المنتدى : السٌّمعَة : 0 نقاط : 8583 تاريخ التسجيل : 04/10/2009
| | | | احمد السيد ابو العطا مشرف قسم
عدد الرسائل : 611 العمر : 32 الموقع : المنوفيه ام الدنيا العمل/الترفيه : الكوره والاغانى والنت المزاج : رومانسى all time كليتك : سياحه وفنادق السادات جنسيتك : مصرى هل تحب منتدانا : جدا كيف تعرفت على منتدانا : جوجل السٌّمعَة : 0 نقاط : 6353 تاريخ التسجيل : 10/10/2009
| موضوع: رد: مطبخ نوسا,,,,,, السبت نوفمبر 14, 2009 11:21 am | |
| يا ريت يا ايناس بجد لان ده هينفعنا اوى فى الكليه عندنا فى سياحه وفنادق يا ريت يكون التوبيك ده لاجدد وافضل وصفات الاكل مجهود جميل | |
| | | enass2 الادارة
عدد الرسائل : 2764 العمر : 37 العمل/الترفيه : رسم المزاج : عادى الدنيا كدة كدة ماشية كليتك : تربية جنسيتك : مصرى هل تحب منتدانا : جدا كيف تعرفت على منتدانا : احلى دليل احترام قوانين المنتدى : السٌّمعَة : 4 نقاط : 120483 تاريخ التسجيل : 21/07/2008
| موضوع: رد: مطبخ نوسا,,,,,, السبت نوفمبر 14, 2009 9:44 pm | |
| شكرا يا جماعة على الردود
المفروض يا احمد انت اللى تحطيلنا الجديد | |
| | | احمد السيد ابو العطا مشرف قسم
عدد الرسائل : 611 العمر : 32 الموقع : المنوفيه ام الدنيا العمل/الترفيه : الكوره والاغانى والنت المزاج : رومانسى all time كليتك : سياحه وفنادق السادات جنسيتك : مصرى هل تحب منتدانا : جدا كيف تعرفت على منتدانا : جوجل السٌّمعَة : 0 نقاط : 6353 تاريخ التسجيل : 10/10/2009
| موضوع: رد: مطبخ نوسا,,,,,, الأحد نوفمبر 15, 2009 4:15 am | |
| ههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه انا لسه بدرس وعايزكم تعلمونى عموما ربنا يسهل ههههههههههههههههههههههههههه | |
| | | السلام مشرف قسم
عدد الرسائل : 145 العمر : 38 كليتك : حقوق جنسيتك : مصرى هل تحب منتدانا : جدا كيف تعرفت على منتدانا : جوجل السٌّمعَة : 0 نقاط : 5669 تاريخ التسجيل : 11/11/2009
| موضوع: رد: مطبخ نوسا,,,,,, الثلاثاء نوفمبر 17, 2009 1:19 pm | |
| ممتاز يا ايناس الله ينور
بس يا ابو العطا
متطبخش | |
| | | enass2 الادارة
عدد الرسائل : 2764 العمر : 37 العمل/الترفيه : رسم المزاج : عادى الدنيا كدة كدة ماشية كليتك : تربية جنسيتك : مصرى هل تحب منتدانا : جدا كيف تعرفت على منتدانا : احلى دليل احترام قوانين المنتدى : السٌّمعَة : 4 نقاط : 120483 تاريخ التسجيل : 21/07/2008
| موضوع: رد: مطبخ نوسا,,,,,, الثلاثاء نوفمبر 17, 2009 3:26 pm | |
| | |
| | | drbaka عضو فعال
عدد الرسائل : 473 العمر : 34 الموقع : مرمي في الشارع المزاج : شغااااال كليتك : حقوق احترام قوانين المنتدى : السٌّمعَة : 0 نقاط : 7920 تاريخ التسجيل : 12/11/2008
| موضوع: رد: مطبخ نوسا,,,,,, الثلاثاء نوفمبر 17, 2009 8:24 pm | |
| الله يا إيناس بما أننا في المطبخ بقي عاوزين عشوة حلوة بقي للأعضاء دي وورينا بقي نفسك في الأكله إلي هاتبقي علي زوقك موضوع رائع يا إيناس | |
| | | enass2 الادارة
عدد الرسائل : 2764 العمر : 37 العمل/الترفيه : رسم المزاج : عادى الدنيا كدة كدة ماشية كليتك : تربية جنسيتك : مصرى هل تحب منتدانا : جدا كيف تعرفت على منتدانا : احلى دليل احترام قوانين المنتدى : السٌّمعَة : 4 نقاط : 120483 تاريخ التسجيل : 21/07/2008
| موضوع: رد: مطبخ نوسا,,,,,, الثلاثاء نوفمبر 17, 2009 8:27 pm | |
| هههههههههههههههه انت بدبسنى يا دربكة ماااااشى انت تؤمر | |
| | | enass2 الادارة
عدد الرسائل : 2764 العمر : 37 العمل/الترفيه : رسم المزاج : عادى الدنيا كدة كدة ماشية كليتك : تربية جنسيتك : مصرى هل تحب منتدانا : جدا كيف تعرفت على منتدانا : احلى دليل احترام قوانين المنتدى : السٌّمعَة : 4 نقاط : 120483 تاريخ التسجيل : 21/07/2008
| موضوع: رد: مطبخ نوسا,,,,,, الثلاثاء نوفمبر 17, 2009 9:50 pm | |
| بناء على طلب استاذ دربكة هنعمل عشوة على الضيق كدة للاعضاء الموجودين
هى عبارة عن مجموعة اسماك
يلا نبدا
شرائح السمك المشوى
المقادير
شرائح سمك السلمون ( فيليه) على حسب الكمية
ملح الليمون
بهارات السمك - او اى بهارات لديك
بودرة الثوم ( ثوم مطحون)
ملح
زبدة
الطريقة
أضيفي الملح إلى السمك
أمسحي الزبدة على جميع أطراف السمك
ثم أضيفي ملح الليمون او الملح العادى
ومن ثم بودرة الثوم.
و أخيرا أضيفي البهارات.
أتركي الخلطة لمدة لا تقل عن 3 ساعات في الثلاجة.
ثم ضعيها في الفرن لمدة 45 دقيقة وتقدم مزينه بكل ما تريدين وتقدم مع الرز والخضروات او بدون الرز وتكون كوجبة عشاء و بالهناء والشفاء
**************************
جمبرى بالمكرونة والفطر المقادير
500 جم جمبرى 500 جم مكرونة أسباجتى نصف حبة فلفل أخضر نصف حبة فلفل أحمر نصف حبة فلفل أصفر نصف ملعقة بهارات مشكلة وحسب الرغبة ربع كيلو زيتون أسود مخلى 200 جم فطر - 2 فص ثوم 50 كم زنجبيل مقطع معلقتين كبيرة زيت زيتون أو زيت حبة طماطم مقطعة طويل . الطريقة
1- نقوم بثلق المكرونة فى ماء مغلى بأضافة ملح وملعقة زيت 2- نضع زيت الزيتون فى قدر لتسخينه ونضع الجمبرى المتبل بالثوم والفلفل لمدة 5 دقائق . 3- ثم نضع الفلفل الرومى بأنواعه مقطع بشكل طولى ونتركه لمدة دقيقة مع الجمبرى ثم نقوم بوضع الطماطم والزنجبيل على خليط الجمبرى ثم نقوم بوضع البهرات والملح حسب الرغبة ثم نقوم بوضع الزيتزن الأسود يترك على النارة لمدة 5- 10 دقائق ثم نضيف عليه المكرون الأسباجتى ونضع ملعقتين زيت زيتون عليه ثم يوضع بسرفيس ويزين بالبصل الأخضر الطويل المقطع شرائح صغيرة . وصحتين للجميع . *********************** [/size]
شوربة السمك بالجزر المكونات: 1 ملعقة صغيرة ثوم مفري 2 عود كرفس 1/4 كيلو سمك لية علبة زبادي مرقه ملح فلفل كمون 2 ملعقة زبدة 2 جزرة مبشورة طريقة التحضير: - نقوم بتسوية قطع السمك علي البخار ثم نحضر اناء ونضع به الزبدة. - نقوم بوضع البصل والكرفس والجزر بقليهم ثم نضع عليهم المرقه والتوابل وتترك علي النار لمدة 5 دقائق. - نقوم بطحن المكونات وتضاف اليه قطع السمك وتترك لمدة 10 دقائق وتقدم مع عصير الليمون . نشرب بقي شوية مشروبات باردة وساخنة عشان محدش يروح فيها هههههههههه وبالهنا والشفا | |
| | | احمد السيد ابو العطا مشرف قسم
عدد الرسائل : 611 العمر : 32 الموقع : المنوفيه ام الدنيا العمل/الترفيه : الكوره والاغانى والنت المزاج : رومانسى all time كليتك : سياحه وفنادق السادات جنسيتك : مصرى هل تحب منتدانا : جدا كيف تعرفت على منتدانا : جوجل السٌّمعَة : 0 نقاط : 6353 تاريخ التسجيل : 10/10/2009
| موضوع: رد: مطبخ نوسا,,,,,, الأربعاء نوفمبر 18, 2009 3:23 am | |
| جوعتينى والله يا ايناس مع انى متعشى بس جوعت هههههههههه هايله يا ايناس | |
| | | enass2 الادارة
عدد الرسائل : 2764 العمر : 37 العمل/الترفيه : رسم المزاج : عادى الدنيا كدة كدة ماشية كليتك : تربية جنسيتك : مصرى هل تحب منتدانا : جدا كيف تعرفت على منتدانا : احلى دليل احترام قوانين المنتدى : السٌّمعَة : 4 نقاط : 120483 تاريخ التسجيل : 21/07/2008
| موضوع: رد: مطبخ نوسا,,,,,, الأربعاء نوفمبر 18, 2009 8:20 pm | |
| ميررسى يا احمد على المرور منور وبالهنا | |
| | | drbaka عضو فعال
عدد الرسائل : 473 العمر : 34 الموقع : مرمي في الشارع المزاج : شغااااال كليتك : حقوق احترام قوانين المنتدى : السٌّمعَة : 0 نقاط : 7920 تاريخ التسجيل : 12/11/2008
| موضوع: رد: مطبخ نوسا,,,,,, الخميس نوفمبر 19, 2009 6:08 pm | |
| ياسلام يأستاذه علي العشوة الحلوة دي بس أنا عاندي برد أكل عادي بس بيقولوا السمك بيزود البرد مشكوره جدا ياإيناس وبما إنك ولا الشيف إسم إيه داة إلي بيجي علي تلفزيون الحياه فأطلب من حضرتك طريقه تورتايه حلوة كدة علشان عيد ميلادي لأن أنا قررت إني أنا إلي أعملها بمجهودي لأني مش قارد أخرج أجيب واحده | |
| | | enass2 الادارة
عدد الرسائل : 2764 العمر : 37 العمل/الترفيه : رسم المزاج : عادى الدنيا كدة كدة ماشية كليتك : تربية جنسيتك : مصرى هل تحب منتدانا : جدا كيف تعرفت على منتدانا : احلى دليل احترام قوانين المنتدى : السٌّمعَة : 4 نقاط : 120483 تاريخ التسجيل : 21/07/2008
| موضوع: رد: مطبخ نوسا,,,,,, الخميس نوفمبر 19, 2009 7:24 pm | |
| هههههههههههههههههههه هو البرد صعب انك تاكل فيه سمك بس اعتقد المشوى مفيهوش ضرر
انا مش عارفة بصراحة تقصد شيف مين بس انا عموما مش بحب الشيف اسامة انا كنت بتابع الشيف
حسن اللى كان فى برنامج من كل بلد اكلة واولا كل سنة وانت طيب
وثانيا الطريقة اهى يا سيدى وورينى شطرتك بس اوعة حد يجرالة حاجة ههههههه
بص يا سيدى انا شخصيا لما بفكر واعمل تورتة بعمل صنية كيك وبعدها بزينها وممكن تقولى الطريقة ايه ؟
4 بيضات + م صغيرة فانيليا 1كوب سكر_ كوب زيت_كوب حليب سائل(يفضل الماء)_ 2كوب دقيق منخول(ويضاف القليل عند الحاجة )+ م كبيرة بكنج باودر
الطريقة :-
بيوضع السكر والزيت والبيض والفانيليا ويضرب بالمضرب جيدا
وبعد كدة بيضاف الدقيق والبيكنج بودر وبيزود الماء مرة بعد مرة ليتماسك الخليط جيدا
وفى حالة عدم وجود مضرب تخلط المقدير الاولى فى الخلاط ثم يفرغ فوق الدقيق ويقلب بمعلقة او باليد بحركة دائرية (من فوق لتحت عشان الهوا ميخرجش منها )
وبعدها تجهز الصينية مدهونة بقليل من الزيت ثم تصب المحتويات وتوضع فى الفرن عادة بيكون 40 دقيقة وطبعا انت بتشم الريحة بس غلط تفتح الفرن وهى جوة عشان العجينة متهبطش
وبعدها بطلعها على منخل وبتسيبها تبرد (وعشان العجينة تتطلع هاشة وطرية زى الجاهزة بترش عليها سفن اب بس مش كتير طبعا )
وفى طريقة تانى
وهى قاعدة السابلية دى بتغنى عم اللى فاتت
ربع كيلو سكر _نصف كيلو ذبدة ويخلط معها ذرة ملح وفانيليا مع 3 بيضات (مع العلم ان
البيض يوضع واحدة تلو الاخرى ليس مرة واحدة مع كيلو الا ربع دقيق ويوضع فى الثلاجة
ويفرد بالدقيق عند الحاجة ثم يوضع فى الثلاجة مرة اخرى
اما بخصوص التزيين عند فى السوبر ماركت علب كمبوت بالاناناس والبرتقال دى قطع محفوظة
للتزيين وطبعا الكريمة بتكون علب كريم شانتية بردو فى السوبر ماركت وبيكون عليه الطريقة
بتدهنها بحرف سكينة او دهر معلقة وبتحط الباقى من الكريمة فى كيس التزيين المفروض هتلقية
عندكوا لو مش عندكوا هتلاقية بيتباع عند بتاع الادوات المنزلية ولو حابب تعملها نص ونص
ممكن تزود بودرة كاكاو او شيكولاتة سايحة ولو عندك فواكة عايز تشكل بيها انت حر بقي
ودى بقي بعض الصور عشان التزيين
[/size] | |
| | | enass2 الادارة
عدد الرسائل : 2764 العمر : 37 العمل/الترفيه : رسم المزاج : عادى الدنيا كدة كدة ماشية كليتك : تربية جنسيتك : مصرى هل تحب منتدانا : جدا كيف تعرفت على منتدانا : احلى دليل احترام قوانين المنتدى : السٌّمعَة : 4 نقاط : 120483 تاريخ التسجيل : 21/07/2008
| موضوع: رد: مطبخ نوسا,,,,,, الخميس نوفمبر 19, 2009 7:41 pm | |
| دى بقي يا سيدى طريقة جديدة من عند نوسة وبــــــــــــــــــــــــــــس
المكونات 10 هوهوز
300 جم كريمة شيكولاتة
200 جم شيكولاتة مبشورة
الطريقة:-
وضع الهوهوز داخل الثلاجة لمدة نصف ساعة
يتم تقطيعة بعد ذلك نصصفين بالطول ويتم رصة داخل فورمة دائرية بحيت تكون الشيكولاتة فى الخارج
يتم وضع انصاف الهوهوز بالاسفل ثم يوضع عليها مقدار مناسب من كريمة الشيكولاتة
ثم يوضع دور اخر من الهوهوز فوق الكريمة وهكذا ثم توضع فى الفريزر لمدة ساعة
عند التقديم يتم وضع شيكولاتة مبشورة على الكيك للديكور
(توضع الشيكولاتة حسب الرغبة سواء البنى او البيضاء )
| |
| | | drbaka عضو فعال
عدد الرسائل : 473 العمر : 34 الموقع : مرمي في الشارع المزاج : شغااااال كليتك : حقوق احترام قوانين المنتدى : السٌّمعَة : 0 نقاط : 7920 تاريخ التسجيل : 12/11/2008
| موضوع: رد: مطبخ نوسا,,,,,, الخميس نوفمبر 19, 2009 7:48 pm | |
| ههههههههههههههههههههههه
طيب بقولك إيه أحسن من كل داة أعمليهالي وكليها بدالي وبالهنا والشفا
بقولك عاندي برد وتعبان أقوم أعمل تورته كمان دا كفايه الصور بتاع التورت دي بس بقي أنا هاعمل تورته وكان حلوة بالشكل داة
دانا بعمل بيض بالعافيه
مشكروة جدا يا بسمه علي الطرق التورته دي وهاجيب اختي دلوقتي تقراها وتعملي واحده ولازم تكون بالجمال إلي موجود داة ولو ماطلعتشي حلوة زي دي هأكلهالها كلها | |
| | | enass2 الادارة
عدد الرسائل : 2764 العمر : 37 العمل/الترفيه : رسم المزاج : عادى الدنيا كدة كدة ماشية كليتك : تربية جنسيتك : مصرى هل تحب منتدانا : جدا كيف تعرفت على منتدانا : احلى دليل احترام قوانين المنتدى : السٌّمعَة : 4 نقاط : 120483 تاريخ التسجيل : 21/07/2008
| موضوع: رد: مطبخ نوسا,,,,,, الخميس نوفمبر 19, 2009 7:58 pm | |
| هههههههههههههههههه واضح ان البرد فعلا ماثر عليك مووووووووووووووت
الف سلامة يا دربكة وعيد سعيد ياااااااااااااااااااااااااااااااااارب | |
| | | | مطبخ نوسا,,,,,, | |
|
| صلاحيات هذا المنتدى: | لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
| |
| |
| |