منتدي طلاب جامعة المنوفية
عزيزى الزائر :هذة رسالة إدارية تفيد بانك غير مسجل فى منتدى طلاب جامعة المنوفية فاهلا بك زائرنا الكريم مع تحيات إدارة المنتدى
طلاب جامعة المنوفية
منتدي طلاب جامعة المنوفية
عزيزى الزائر :هذة رسالة إدارية تفيد بانك غير مسجل فى منتدى طلاب جامعة المنوفية فاهلا بك زائرنا الكريم مع تحيات إدارة المنتدى
طلاب جامعة المنوفية
منتدي طلاب جامعة المنوفية
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدي طلاب جامعة المنوفية


 
الرئيسيةالبوابة*أحدث الصورالتسجيلدخول
" كلمتان خفيفتان على اللسان ، ثقيلتان في الميزان ، حبيبتان إلى الرحمن : سبحان الله وبحمده ، سبحان الله العظيم "....: قال رسول الله صلى الله عليه وسلم :" من استغفر للمؤمنين والمؤمنات ، كتب الله له بكل مؤمن ومؤمنة حسنة "...." قل لا حول ولا قوة إلا بالله ، فإنها كنز من كنوز الجنة "....من قال حين يأوي إلى فراشه: أستغفر الله الذي لا إله إلا هو الحي القيوم وأتوب إليه. كفَّر الله ذنوبه وإن كانت مثل زبد البحر. " كان الرسول الكريم  إذا  أصبح قال اللهم إني أسألك علما نافعا ، ورزقا طيبا ، وعملا متقبلا"...." من قرأ قل هو الله أحد عشر مرات بنى الله له بيتا في الجنه " "  من قال في كل يوم حين يصبح وحين يمسي : حسبي الله لا إله إلا هو عليه توكلت وهو رب العرش العظيم سبع مرات كفاه الله ما أهمه من أمر الدنيا والآخرة ".... " اللهم إني أسألك العافية في الدنيا والآخرة اللهم إني أسألك العفو والعافية في ديني ودنياي وأهلي ومالي ، اللهم استر عوراتي ، وآمن روعاتي ، اللهم احفظني من بين يدي ومن خلفي ، وعن يميني وعن شمالي ، ومن فوقي ، وأعوذ بعظمتك أن أغتال من تحتي".... قل معى " يارب لك الحمد كما ينبغى لجلال وجهك و عظيم سلطانك " ....................." سيد الاستغفار أن يقول العبد : اللهم أنت ربي ، لا إله إلا أنت خلقتني وأنا عبدك وأنا على عهدك ووعدك ما استطعت أعوذ بك من شر ما صنعت أبوء لك بنعمتك علي وأبوء بذنبي ، فاغفر لي إنه لا يغفر الذنوب إلا أنت من قالها حين يصبح موقنا بها فمات من يومه دخل الجنة ومن قالها حين يمسي موقنا بها ، فمات من ليلته دخل الجنة "

 

 مطبخ نوسا,,,,,,

اذهب الى الأسفل 
+2
the_sword_of_love
enass2
6 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
enass2
الادارة
enass2


انثى
عدد الرسائل : 2764
العمر : 37
العمل/الترفيه : رسم
المزاج : عادى الدنيا كدة كدة ماشية
كليتك : تربية
جنسيتك : مصرى
هل تحب منتدانا : جدا
كيف تعرفت على منتدانا : احلى دليل
احترام قوانين المنتدى : مطبخ نوسا,,,,,, 111010
السٌّمعَة : 4
نقاط : 120483
تاريخ التسجيل : 21/07/2008

مطبخ نوسا,,,,,, Empty
مُساهمةموضوع: مطبخ نوسا,,,,,,   مطبخ نوسا,,,,,, Icon_minitimeالجمعة أكتوبر 02, 2009 9:12 pm

انا كنت عاملة موضوع فى المنتدى التانى بس انا هكملة هنا
وهبدا بحلويات
يارب بس تعجبكوا

مطبخ نوسا,,,,,, Lovem-ad9a7b3d7d



فانليا كب
المكونات :-

4 توينكيز كريمة

200 جم كريمة نباتى

50 جم شيكولاتة بيضاء مبشورة

بعض حبات البندق

طريقة العمل :-

وضع التوينكيز فى الثلاجة قبل الاستخدام ثم يقطع بسكينة مشرشرة حادة الى نصفين بالطول

ثم يرص حول الكاس كما فى الصورة تخلط الكريمة مع بعض البندق حسب الرغبة ثم توضع داخل الكاس

يتم تزيين الكاس بالشيكولاتة المبشورة ووضع الكاس فى الثلاجة لمدة 30 دقيقة قبل التقديم وبالهنا والشفا ....
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
the_sword_of_love
عضو مشارك
عضو مشارك
the_sword_of_love


ذكر
عدد الرسائل : 31
العمر : 33
كليتك : faculty of English commerce
جنسيتك : مصرى
هل تحب منتدانا : نعم
كيف تعرفت على منتدانا : جوجل
احترام قوانين المنتدى : مطبخ نوسا,,,,,, 111010
السٌّمعَة : 0
نقاط : 8583
تاريخ التسجيل : 04/10/2009

مطبخ نوسا,,,,,, Empty
مُساهمةموضوع: رد: مطبخ نوسا,,,,,,   مطبخ نوسا,,,,,, Icon_minitimeالأحد أكتوبر 04, 2009 12:00 pm

ايه الحاجات الجامده دى يا ايناس انتي كده جوعتيني ههههههههه موضوع جامد والف شكر

مطبخ نوسا,,,,,, 24405 مطبخ نوسا,,,,,, 24405 مطبخ نوسا,,,,,, 24405

مطبخ نوسا,,,,,, 2myuum9
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
enass2
الادارة
enass2


انثى
عدد الرسائل : 2764
العمر : 37
العمل/الترفيه : رسم
المزاج : عادى الدنيا كدة كدة ماشية
كليتك : تربية
جنسيتك : مصرى
هل تحب منتدانا : جدا
كيف تعرفت على منتدانا : احلى دليل
احترام قوانين المنتدى : مطبخ نوسا,,,,,, 111010
السٌّمعَة : 4
نقاط : 120483
تاريخ التسجيل : 21/07/2008

مطبخ نوسا,,,,,, Empty
مُساهمةموضوع: رد: مطبخ نوسا,,,,,,   مطبخ نوسا,,,,,, Icon_minitimeالأحد أكتوبر 04, 2009 7:35 pm

شكرا على ردك الجميل
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
the_sword_of_love
عضو مشارك
عضو مشارك
the_sword_of_love


ذكر
عدد الرسائل : 31
العمر : 33
كليتك : faculty of English commerce
جنسيتك : مصرى
هل تحب منتدانا : نعم
كيف تعرفت على منتدانا : جوجل
احترام قوانين المنتدى : مطبخ نوسا,,,,,, 111010
السٌّمعَة : 0
نقاط : 8583
تاريخ التسجيل : 04/10/2009

مطبخ نوسا,,,,,, Empty
مُساهمةموضوع: رد: مطبخ نوسا,,,,,,   مطبخ نوسا,,,,,, Icon_minitimeالإثنين أكتوبر 05, 2009 10:14 am

بس بصراحه يا ايناس يعتبر مفيش حد على المنتدى ياريت المنتدى يكبر وتبقى المواضيع شغاله عشان تشجع الناس باعتبارك اداريه ........



مطبخ نوسا,,,,,, 2myuum9
...................................................................................


مطبخ نوسا,,,,,, Kbbt38
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
sima_s
مشرفة مؤسسة
sima_s


انثى
عدد الرسائل : 1800
العمر : 36
الموقع : every where
المزاج : Happy
كليتك : علوم
جنسيتك : مصرى
هل تحب منتدانا : جدا
كيف تعرفت على منتدانا : جوجل
السٌّمعَة : 4
نقاط : 11674
تاريخ التسجيل : 07/03/2009

مطبخ نوسا,,,,,, Empty
مُساهمةموضوع: رد: مطبخ نوسا,,,,,,   مطبخ نوسا,,,,,, Icon_minitimeالإثنين أكتوبر 05, 2009 10:23 pm

ايه كل التوقيع ده

تسلم ايديكى يا نوسة

دايما كده تتحفينا و الله العظيم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
the_sword_of_love
عضو مشارك
عضو مشارك
the_sword_of_love


ذكر
عدد الرسائل : 31
العمر : 33
كليتك : faculty of English commerce
جنسيتك : مصرى
هل تحب منتدانا : نعم
كيف تعرفت على منتدانا : جوجل
احترام قوانين المنتدى : مطبخ نوسا,,,,,, 111010
السٌّمعَة : 0
نقاط : 8583
تاريخ التسجيل : 04/10/2009

مطبخ نوسا,,,,,, Empty
مُساهمةموضوع: رد: مطبخ نوسا,,,,,,   مطبخ نوسا,,,,,, Icon_minitimeالثلاثاء أكتوبر 06, 2009 4:13 pm

لو مش عاجبك ممكن اغيره علشان خاطرك ......
مطبخ نوسا,,,,,, 392970 مطبخ نوسا,,,,,, 392970
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
احمد السيد ابو العطا
مشرف قسم
احمد السيد ابو العطا


ذكر
عدد الرسائل : 611
العمر : 32
الموقع : المنوفيه ام الدنيا
العمل/الترفيه : الكوره والاغانى والنت
المزاج : رومانسى all time
كليتك : سياحه وفنادق السادات
جنسيتك : مصرى
هل تحب منتدانا : جدا
كيف تعرفت على منتدانا : جوجل
السٌّمعَة : 0
نقاط : 6353
تاريخ التسجيل : 10/10/2009

مطبخ نوسا,,,,,, Empty
مُساهمةموضوع: رد: مطبخ نوسا,,,,,,   مطبخ نوسا,,,,,, Icon_minitimeالسبت نوفمبر 14, 2009 11:21 am

يا ريت يا ايناس بجد
لان ده هينفعنا اوى فى الكليه عندنا فى سياحه وفنادق
يا ريت يكون التوبيك ده
لاجدد وافضل وصفات الاكل
مجهود جميل
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
enass2
الادارة
enass2


انثى
عدد الرسائل : 2764
العمر : 37
العمل/الترفيه : رسم
المزاج : عادى الدنيا كدة كدة ماشية
كليتك : تربية
جنسيتك : مصرى
هل تحب منتدانا : جدا
كيف تعرفت على منتدانا : احلى دليل
احترام قوانين المنتدى : مطبخ نوسا,,,,,, 111010
السٌّمعَة : 4
نقاط : 120483
تاريخ التسجيل : 21/07/2008

مطبخ نوسا,,,,,, Empty
مُساهمةموضوع: رد: مطبخ نوسا,,,,,,   مطبخ نوسا,,,,,, Icon_minitimeالسبت نوفمبر 14, 2009 9:44 pm

شكرا يا جماعة على الردود

المفروض يا احمد انت اللى تحطيلنا الجديد
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
احمد السيد ابو العطا
مشرف قسم
احمد السيد ابو العطا


ذكر
عدد الرسائل : 611
العمر : 32
الموقع : المنوفيه ام الدنيا
العمل/الترفيه : الكوره والاغانى والنت
المزاج : رومانسى all time
كليتك : سياحه وفنادق السادات
جنسيتك : مصرى
هل تحب منتدانا : جدا
كيف تعرفت على منتدانا : جوجل
السٌّمعَة : 0
نقاط : 6353
تاريخ التسجيل : 10/10/2009

مطبخ نوسا,,,,,, Empty
مُساهمةموضوع: رد: مطبخ نوسا,,,,,,   مطبخ نوسا,,,,,, Icon_minitimeالأحد نوفمبر 15, 2009 4:15 am

ههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه
انا لسه بدرس وعايزكم تعلمونى
عموما ربنا يسهل
ههههههههههههههههههههههههههه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
السلام
مشرف قسم
السلام


ذكر
عدد الرسائل : 145
العمر : 38
كليتك : حقوق
جنسيتك : مصرى
هل تحب منتدانا : جدا
كيف تعرفت على منتدانا : جوجل
السٌّمعَة : 0
نقاط : 5669
تاريخ التسجيل : 11/11/2009

مطبخ نوسا,,,,,, Empty
مُساهمةموضوع: رد: مطبخ نوسا,,,,,,   مطبخ نوسا,,,,,, Icon_minitimeالثلاثاء نوفمبر 17, 2009 1:19 pm

ممتاز يا ايناس الله ينور



بس يا ابو العطا

متطبخش
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
enass2
الادارة
enass2


انثى
عدد الرسائل : 2764
العمر : 37
العمل/الترفيه : رسم
المزاج : عادى الدنيا كدة كدة ماشية
كليتك : تربية
جنسيتك : مصرى
هل تحب منتدانا : جدا
كيف تعرفت على منتدانا : احلى دليل
احترام قوانين المنتدى : مطبخ نوسا,,,,,, 111010
السٌّمعَة : 4
نقاط : 120483
تاريخ التسجيل : 21/07/2008

مطبخ نوسا,,,,,, Empty
مُساهمةموضوع: رد: مطبخ نوسا,,,,,,   مطبخ نوسا,,,,,, Icon_minitimeالثلاثاء نوفمبر 17, 2009 3:26 pm

شكرا على المرور الجميل
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
drbaka
عضو فعال
عضو فعال
drbaka


ذكر
عدد الرسائل : 473
العمر : 34
الموقع : مرمي في الشارع
المزاج : شغااااال
كليتك : حقوق
احترام قوانين المنتدى : مطبخ نوسا,,,,,, 111010
السٌّمعَة : 0
نقاط : 7920
تاريخ التسجيل : 12/11/2008

مطبخ نوسا,,,,,, Empty
مُساهمةموضوع: رد: مطبخ نوسا,,,,,,   مطبخ نوسا,,,,,, Icon_minitimeالثلاثاء نوفمبر 17, 2009 8:24 pm

الله يا إيناس بما أننا في المطبخ بقي عاوزين عشوة حلوة بقي للأعضاء دي وورينا بقي نفسك في الأكله إلي هاتبقي علي زوقك



موضوع رائع يا إيناس
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://medosabry.mazikaraby.com/portal.htm
enass2
الادارة
enass2


انثى
عدد الرسائل : 2764
العمر : 37
العمل/الترفيه : رسم
المزاج : عادى الدنيا كدة كدة ماشية
كليتك : تربية
جنسيتك : مصرى
هل تحب منتدانا : جدا
كيف تعرفت على منتدانا : احلى دليل
احترام قوانين المنتدى : مطبخ نوسا,,,,,, 111010
السٌّمعَة : 4
نقاط : 120483
تاريخ التسجيل : 21/07/2008

مطبخ نوسا,,,,,, Empty
مُساهمةموضوع: رد: مطبخ نوسا,,,,,,   مطبخ نوسا,,,,,, Icon_minitimeالثلاثاء نوفمبر 17, 2009 8:27 pm

هههههههههههههههه انت بدبسنى يا دربكة ماااااشى انت تؤمر
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
enass2
الادارة
enass2


انثى
عدد الرسائل : 2764
العمر : 37
العمل/الترفيه : رسم
المزاج : عادى الدنيا كدة كدة ماشية
كليتك : تربية
جنسيتك : مصرى
هل تحب منتدانا : جدا
كيف تعرفت على منتدانا : احلى دليل
احترام قوانين المنتدى : مطبخ نوسا,,,,,, 111010
السٌّمعَة : 4
نقاط : 120483
تاريخ التسجيل : 21/07/2008

مطبخ نوسا,,,,,, Empty
مُساهمةموضوع: رد: مطبخ نوسا,,,,,,   مطبخ نوسا,,,,,, Icon_minitimeالثلاثاء نوفمبر 17, 2009 9:50 pm

بناء على طلب استاذ دربكة هنعمل عشوة على الضيق كدة للاعضاء الموجودين

هى عبارة عن مجموعة اسماك

يلا نبدا

مطبخ نوسا,,,,,, 486491



شرائح السمك المشوى



مطبخ نوسا,,,,,, 101404pairings


المقادير

شرائح سمك السلمون ( فيليه) على حسب الكمية

ملح الليمون

بهارات السمك - او اى بهارات لديك

بودرة الثوم ( ثوم مطحون)

ملح

زبدة

الطريقة

أضيفي الملح إلى السمك

أمسحي الزبدة على جميع أطراف السمك

ثم أضيفي ملح الليمون او الملح العادى

ومن ثم بودرة الثوم.

و أخيرا أضيفي البهارات.

أتركي الخلطة لمدة لا تقل عن 3 ساعات في الثلاجة.

ثم ضعيها في الفرن لمدة 45 دقيقة وتقدم مزينه بكل
ما تريدين وتقدم مع الرز والخضروات او بدون
الرز وتكون كوجبة عشاء و بالهناء والشفاء

**************************

جمبرى بالمكرونة والفطر

مطبخ نوسا,,,,,, Recipe_27


المقادير

500 جم جمبرى

500 جم مكرونة أسباجتى

نصف حبة فلفل أخضر

نصف حبة فلفل أحمر

نصف حبة فلفل أصفر

نصف ملعقة بهارات مشكلة وحسب الرغبة

ربع كيلو زيتون أسود مخلى

200 جم فطر - 2 فص ثوم

50 كم زنجبيل مقطع

معلقتين كبيرة زيت زيتون أو زيت

حبة طماطم مقطعة طويل .

الطريقة

1- نقوم بثلق المكرونة فى ماء مغلى بأضافة
ملح وملعقة زيت

2- نضع زيت الزيتون فى قدر لتسخينه ونضع الجمبرى
المتبل بالثوم والفلفل لمدة 5 دقائق .

3- ثم نضع الفلفل الرومى بأنواعه مقطع بشكل
طولى ونتركه لمدة دقيقة مع الجمبرى

ثم نقوم بوضع الطماطم والزنجبيل على خليط الجمبرى

ثم نقوم بوضع البهرات والملح حسب الرغبة

ثم نقوم بوضع الزيتزن الأسود يترك على النارة لمدة
5- 10 دقائق ثم نضيف عليه المكرون الأسباجتى
ونضع ملعقتين زيت زيتون عليه

ثم يوضع بسرفيس ويزين بالبصل الأخضر الطويل
المقطع شرائح صغيرة . وصحتين للجميع .

*********************** [/size]

شوربة السمك بالجزر


مطبخ نوسا,,,,,, Fish-Soup9-8-2009-17-4-23






المكونات:




1 ملعقة صغيرة ثوم مفري
2 عود كرفس
1/4 كيلو سمك لية
علبة زبادي
مرقه
ملح
فلفل
كمون
2 ملعقة زبدة
2 جزرة مبشورة




طريقة التحضير:


- نقوم بتسوية قطع السمك علي البخار ثم نحضر اناء ونضع به الزبدة.
- نقوم بوضع البصل والكرفس والجزر بقليهم ثم نضع عليهم المرقه والتوابل وتترك علي النار لمدة 5 دقائق.
- نقوم بطحن المكونات وتضاف اليه قطع السمك وتترك لمدة 10 دقائق وتقدم مع عصير الليمون .




نشرب بقي شوية مشروبات باردة وساخنة عشان محدش يروح فيها هههههههههه

مطبخ نوسا,,,,,, Timothys%20coffe%20cup




مطبخ نوسا,,,,,, 322323




مطبخ نوسا,,,,,, 2




مطبخ نوسا,,,,,, 7Up_green_can_white_355_ml_lemon_lime_drink

وبالهنا والشفا



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
احمد السيد ابو العطا
مشرف قسم
احمد السيد ابو العطا


ذكر
عدد الرسائل : 611
العمر : 32
الموقع : المنوفيه ام الدنيا
العمل/الترفيه : الكوره والاغانى والنت
المزاج : رومانسى all time
كليتك : سياحه وفنادق السادات
جنسيتك : مصرى
هل تحب منتدانا : جدا
كيف تعرفت على منتدانا : جوجل
السٌّمعَة : 0
نقاط : 6353
تاريخ التسجيل : 10/10/2009

مطبخ نوسا,,,,,, Empty
مُساهمةموضوع: رد: مطبخ نوسا,,,,,,   مطبخ نوسا,,,,,, Icon_minitimeالأربعاء نوفمبر 18, 2009 3:23 am

جوعتينى والله يا ايناس مع انى متعشى بس جوعت
هههههههههه
هايله يا ايناس
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
enass2
الادارة
enass2


انثى
عدد الرسائل : 2764
العمر : 37
العمل/الترفيه : رسم
المزاج : عادى الدنيا كدة كدة ماشية
كليتك : تربية
جنسيتك : مصرى
هل تحب منتدانا : جدا
كيف تعرفت على منتدانا : احلى دليل
احترام قوانين المنتدى : مطبخ نوسا,,,,,, 111010
السٌّمعَة : 4
نقاط : 120483
تاريخ التسجيل : 21/07/2008

مطبخ نوسا,,,,,, Empty
مُساهمةموضوع: رد: مطبخ نوسا,,,,,,   مطبخ نوسا,,,,,, Icon_minitimeالأربعاء نوفمبر 18, 2009 8:20 pm

ميررسى يا احمد على المرور منور وبالهنا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
drbaka
عضو فعال
عضو فعال
drbaka


ذكر
عدد الرسائل : 473
العمر : 34
الموقع : مرمي في الشارع
المزاج : شغااااال
كليتك : حقوق
احترام قوانين المنتدى : مطبخ نوسا,,,,,, 111010
السٌّمعَة : 0
نقاط : 7920
تاريخ التسجيل : 12/11/2008

مطبخ نوسا,,,,,, Empty
مُساهمةموضوع: رد: مطبخ نوسا,,,,,,   مطبخ نوسا,,,,,, Icon_minitimeالخميس نوفمبر 19, 2009 6:08 pm

ياسلام يأستاذه علي العشوة الحلوة دي بس أنا عاندي برد أكل عادي بس بيقولوا السمك بيزود البرد

مشكوره جدا ياإيناس وبما إنك ولا الشيف إسم إيه داة إلي بيجي علي تلفزيون الحياه فأطلب من حضرتك طريقه تورتايه حلوة كدة علشان عيد ميلادي لأن أنا قررت إني أنا إلي أعملها بمجهودي لأني مش قارد أخرج أجيب واحده
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://medosabry.mazikaraby.com/portal.htm
enass2
الادارة
enass2


انثى
عدد الرسائل : 2764
العمر : 37
العمل/الترفيه : رسم
المزاج : عادى الدنيا كدة كدة ماشية
كليتك : تربية
جنسيتك : مصرى
هل تحب منتدانا : جدا
كيف تعرفت على منتدانا : احلى دليل
احترام قوانين المنتدى : مطبخ نوسا,,,,,, 111010
السٌّمعَة : 4
نقاط : 120483
تاريخ التسجيل : 21/07/2008

مطبخ نوسا,,,,,, Empty
مُساهمةموضوع: رد: مطبخ نوسا,,,,,,   مطبخ نوسا,,,,,, Icon_minitimeالخميس نوفمبر 19, 2009 7:24 pm

هههههههههههههههههههه هو البرد صعب انك تاكل فيه سمك بس اعتقد المشوى مفيهوش ضرر

انا مش عارفة بصراحة تقصد شيف مين بس انا عموما مش بحب الشيف اسامة انا كنت بتابع الشيف

حسن اللى كان فى برنامج من كل بلد اكلة واولا كل سنة وانت طيب

وثانيا الطريقة اهى يا سيدى وورينى شطرتك بس اوعة حد يجرالة حاجة ههههههه


بص يا سيدى انا شخصيا لما بفكر واعمل تورتة بعمل صنية كيك وبعدها بزينها وممكن تقولى الطريقة ايه ؟


4 بيضات + م صغيرة فانيليا
1كوب سكر_ كوب زيت_كوب حليب سائل(يفضل الماء)_

2كوب دقيق منخول(ويضاف القليل عند الحاجة )+ م كبيرة بكنج باودر


الطريقة :-

بيوضع السكر والزيت والبيض والفانيليا ويضرب بالمضرب جيدا

وبعد كدة بيضاف الدقيق والبيكنج بودر وبيزود الماء مرة بعد مرة ليتماسك الخليط جيدا

وفى حالة عدم وجود مضرب تخلط المقدير الاولى فى الخلاط ثم يفرغ فوق الدقيق ويقلب بمعلقة او باليد بحركة دائرية (من فوق لتحت عشان الهوا ميخرجش منها )

وبعدها تجهز الصينية مدهونة بقليل من الزيت ثم تصب المحتويات وتوضع فى الفرن عادة بيكون 40 دقيقة وطبعا انت بتشم الريحة بس غلط تفتح الفرن وهى جوة عشان العجينة متهبطش

وبعدها بطلعها على منخل وبتسيبها تبرد (وعشان العجينة تتطلع هاشة وطرية زى الجاهزة بترش عليها سفن اب بس مش كتير طبعا )




وفى طريقة تانى


وهى قاعدة السابلية دى بتغنى عم اللى فاتت

ربع كيلو سكر _نصف كيلو ذبدة ويخلط معها ذرة ملح وفانيليا مع 3 بيضات (مع العلم ان

البيض يوضع واحدة تلو الاخرى ليس مرة واحدة مع كيلو الا ربع دقيق ويوضع فى الثلاجة

ويفرد بالدقيق عند الحاجة ثم يوضع فى الثلاجة مرة اخرى


اما بخصوص التزيين عند فى السوبر ماركت علب كمبوت بالاناناس والبرتقال دى قطع محفوظة

للتزيين وطبعا الكريمة بتكون علب كريم شانتية بردو فى السوبر ماركت وبيكون عليه الطريقة

بتدهنها بحرف سكينة او دهر معلقة وبتحط الباقى من الكريمة فى كيس التزيين المفروض هتلقية

عندكوا لو مش عندكوا هتلاقية بيتباع عند بتاع الادوات المنزلية ولو حابب تعملها نص ونص

ممكن تزود بودرة كاكاو او شيكولاتة سايحة ولو عندك فواكة عايز تشكل بيها انت حر بقي

ودى بقي بعض الصور عشان التزيين




مطبخ نوسا,,,,,, 562





مطبخ نوسا,,,,,, 4931_large




مطبخ نوسا,,,,,, Valentine-cakes-03



مطبخ نوسا,,,,,, 0kypME01170214








مطبخ نوسا,,,,,, Tl3q9w01182306


كفاية تعقيد اظن ههههههههههههه ورينى شطرتك بقي اة صحيح فى شيكولاتة بتتباع فى السوبر

ماركت اسمها شيكولاتة فارمسية دى صغيرة اوى وبتكون الوان كتير ممكن تستخدمها فى تزين

حروف التورتة وبالهنا والشفا







[/size]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
enass2
الادارة
enass2


انثى
عدد الرسائل : 2764
العمر : 37
العمل/الترفيه : رسم
المزاج : عادى الدنيا كدة كدة ماشية
كليتك : تربية
جنسيتك : مصرى
هل تحب منتدانا : جدا
كيف تعرفت على منتدانا : احلى دليل
احترام قوانين المنتدى : مطبخ نوسا,,,,,, 111010
السٌّمعَة : 4
نقاط : 120483
تاريخ التسجيل : 21/07/2008

مطبخ نوسا,,,,,, Empty
مُساهمةموضوع: رد: مطبخ نوسا,,,,,,   مطبخ نوسا,,,,,, Icon_minitimeالخميس نوفمبر 19, 2009 7:41 pm

دى بقي يا سيدى طريقة جديدة من عند نوسة وبــــــــــــــــــــــــــــس


مطبخ نوسا,,,,,, 568606928



المكونات 10 هوهوز

300 جم كريمة شيكولاتة

200 جم شيكولاتة مبشورة


الطريقة:-

وضع الهوهوز داخل الثلاجة لمدة نصف ساعة

يتم تقطيعة بعد ذلك نصصفين بالطول ويتم رصة داخل فورمة دائرية بحيت تكون الشيكولاتة فى الخارج

يتم وضع انصاف الهوهوز بالاسفل ثم يوضع عليها مقدار مناسب من كريمة الشيكولاتة

ثم يوضع دور اخر من الهوهوز فوق الكريمة وهكذا ثم توضع فى الفريزر لمدة ساعة

عند التقديم يتم وضع شيكولاتة مبشورة على الكيك للديكور

(توضع الشيكولاتة حسب الرغبة سواء البنى او البيضاء )
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
drbaka
عضو فعال
عضو فعال
drbaka


ذكر
عدد الرسائل : 473
العمر : 34
الموقع : مرمي في الشارع
المزاج : شغااااال
كليتك : حقوق
احترام قوانين المنتدى : مطبخ نوسا,,,,,, 111010
السٌّمعَة : 0
نقاط : 7920
تاريخ التسجيل : 12/11/2008

مطبخ نوسا,,,,,, Empty
مُساهمةموضوع: رد: مطبخ نوسا,,,,,,   مطبخ نوسا,,,,,, Icon_minitimeالخميس نوفمبر 19, 2009 7:48 pm

ههههههههههههههههههههههه



طيب بقولك إيه أحسن من كل داة أعمليهالي وكليها بدالي وبالهنا والشفا



بقولك عاندي برد وتعبان أقوم أعمل تورته كمان دا كفايه الصور بتاع التورت دي بس بقي أنا هاعمل تورته وكان حلوة بالشكل داة



دانا بعمل بيض بالعافيه





مشكروة جدا يا بسمه علي الطرق التورته دي وهاجيب اختي دلوقتي تقراها وتعملي واحده ولازم تكون بالجمال إلي موجود داة ولو ماطلعتشي حلوة زي دي هأكلهالها كلها
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://medosabry.mazikaraby.com/portal.htm
enass2
الادارة
enass2


انثى
عدد الرسائل : 2764
العمر : 37
العمل/الترفيه : رسم
المزاج : عادى الدنيا كدة كدة ماشية
كليتك : تربية
جنسيتك : مصرى
هل تحب منتدانا : جدا
كيف تعرفت على منتدانا : احلى دليل
احترام قوانين المنتدى : مطبخ نوسا,,,,,, 111010
السٌّمعَة : 4
نقاط : 120483
تاريخ التسجيل : 21/07/2008

مطبخ نوسا,,,,,, Empty
مُساهمةموضوع: رد: مطبخ نوسا,,,,,,   مطبخ نوسا,,,,,, Icon_minitimeالخميس نوفمبر 19, 2009 7:58 pm

هههههههههههههههههه واضح ان البرد فعلا ماثر عليك مووووووووووووووت

الف سلامة يا دربكة وعيد سعيد ياااااااااااااااااااااااااااااااااارب
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
مطبخ نوسا,,,,,,
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي طلاب جامعة المنوفية :: منتدىحواء :: اشهى الماكولات والطب البديل-
انتقل الى: